Bakbokking

bakbokking





Een verse bokking is niets anders dan een licht gerookte haring. Hieronder staat hoe die bereid wordt.

Ingrediënten bakbokking:

  Product:    
  verse bokkingen    
  zout    
  peper    
  bloem    
  boter of olie    




Bereidingswijze bakbokking:

  • Snijd de koppen van de bokkingen, snijd ze aan de buikzijde helemaal open en haal de ingewanden eruit, neem ook de graat eruit.
  • Was ze goed en wrijf ze in  met zout en peper.
  • Laat ze met de opengesneden kant op elkaar liggend een half uur staan, zodat het zout en de peper in het visvlees kunnen trekken.
  • Droog ze af, wentel ze door bloem, schud overtollig bloem eraf.
  • Bak ze in een ruime hoeveelheid dampend hete olie of in boter aan beide kanten bruin.
  • Bak eerst de opengesneden kant, waardoor de vis bol trekt, dan de vellenkant.
  • Laat ze uitlekken op grauw papier, leg ze waaiervormig op een schotel.

Serveertip: Bakbokking wordt geserveerd met rode kool, ook wel met bietjes.