
Een verse bokking is niets anders dan een licht gerookte haring. Hieronder staat hoe die bereid wordt.
Ingrediënten bakbokking:
Product: | |||
verse bokkingen | |||
zout | |||
peper | |||
bloem | |||
boter of olie |
Bereidingswijze bakbokking:
- Snijd de koppen van de bokkingen, snijd ze aan de buikzijde helemaal open en haal de ingewanden eruit, neem ook de graat eruit.
- Was ze goed en wrijf ze in met zout en peper.
- Laat ze met de opengesneden kant op elkaar liggend een half uur staan, zodat het zout en de peper in het visvlees kunnen trekken.
- Droog ze af, wentel ze door bloem, schud overtollig bloem eraf.
- Bak ze in een ruime hoeveelheid dampend hete olie of in boter aan beide kanten bruin.
- Bak eerst de opengesneden kant, waardoor de vis bol trekt, dan de vellenkant.
- Laat ze uitlekken op grauw papier, leg ze waaiervormig op een schotel.
Serveertip: Bakbokking wordt geserveerd met rode kool, ook wel met bietjes.