Chocolademelk

chocolademelk

Originele chocolademelk werd gemaakt van echte chocolade. Als je er cacao voor gebruikt, dan is het vet (de cacaoboter) eruit geperst. Bij chocolade zit dit er nog in, waardoor de smaak veel romiger zal zijn. Onze grootmoeders wisten dat en maakten daardoor hiervan de echte chocolademelk. Hoe beter de kwaliteit van de chocolade is, des te beter is de smaak van de chocolademelk.

Ingrediënten chocolademelk:
Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:
200 g pure chocolade pure chocola
1 l melk melk
eventueel suiker suiker

Benodigdheden:

  • steelpan
  • garde

Bereidingswijze:

  • Doe een kopje melk in een pan en zet het op het vuur.
  • Doe de pure chocoladereep in de melk en zorg dat deze smelt.
  • Doe beetje voor beetje de overige melk erdoor.
  • Blijf gedurende het koken goed roeren.
  • Doe er eventueel wat suiker doorheen om het wat zoeter te maken.

Serveertip: Doe er een toef slagroom op.

Leuke Weetjes over Chocolademelk

  • Historische Oorsprong: Chocolademelk heeft een lange geschiedenis. De eerste chocoladedranken werden al door de Maya’s en Azteken bereid, hoewel deze veel bitterder waren dan de moderne versie.
  • Een Luxeproduct: In grootmoeders tijd was chocolade vaak een luxeproduct, waardoor chocolademelk een speciale traktatie was.
  • Gezondheidsvoordelen: Hoewel chocolademelk tegenwoordig soms als ongezond wordt gezien, werd het vroeger vaak beschouwd als een gezonde drank, rijk aan energie en voedingsstoffen.

Wat je Verder Nog Moet Weten

Chocolademelk maken zoals onze grootmoeders dat deden, kan een verrijkende ervaring zijn. Het nodigt uit tot experimenteren met ingrediënten en verhoudingen en biedt een smaak die ver uitstijgt boven de kant-en-klare varianten. Bovendien, door het zelf maken, kan men de zoetheid en chocolade-intensiteit naar eigen smaak aanpassen.