Gembertulband




Ingrediënten gembertulband:

Hoeveelheid: Product: Product kopen:

1 beschuit
250 g bloem
1 tl zout
2 eieren
geraspte citroenschil
15 g gist
1 el suiker
1 dl lauwe melk
50 g gesmolten boter
200 g gemberbolletjes
150 g bruine suiker




Bereidingswijze:

  • Boter een tulbandvorm goed in, strooi er de kruimels van een gestoten beschuit in.
  • Maak een stijf beslag op precies dezelfde wijze als in het recept tulband variant 2.
  • Laat het rijzen.
  • Snijd de gember fijn en vermeng deze met de bruine suiker.
  • Werk (sla) het beslag nogmaals door en doe het nu bij gedeelten tegelijk in de vorm.
  • Elke laag wordt belegd met gember en bruine suiker. De laatste laag dient uit deeg te bestaan.
  • Laat de tulband in de vorm nog ongeveer een half uur rijzen, waarna de tulband in een warme oven (225°C, stand 4) in een half uur tot drie kwartier gebakken wordt.