Schoenlapperstaart




Ingrediënten schoenlapperstaart:

Hoeveelheid:  Product:   

schoenlapperstaart

1 rol beschuit (11 stuks)
5 eieren
75 g suiker
100 g boter
1 blik appelmoes of ¾ l dikke zelf gemaakte appelmoes
100 g rozijnen
1 mespunt zout
1 tl kaneel




Bereidingswijze:

  • Stoot de beschuiten fijn.
  • Boter een zeer goed sluitende springvorm in.
  • Bestrooi deze met wat beschuitkruim.
  • Roer de eierdooiers met de suiker, maak de boter zacht, meng deze èn het zout èn de kaneel door de eierdooiers.
  • Klop de eiwitten stijf, ‘vouw ook deze eronder’, hetgeen hetzelfde betekent als meng ook deze er voorzichtig door.
  • Doe alles in de geprepareerde vorm en bak de taart in een vrij warme oven (200°C, stand 4) in een uur bruin en gaar.
  • Laat de taart gedeeltelijk bekoelen alvorens – voorzichtig – de rand van de vorm eraf te halen en geheel bekoelen alvorens de taart van de bodem te nemen.
  • Je kan de taart misschien het beste daartoe even omkeren op een voldoende grote plank en dan de bodem van de taart lichten. Daarna de taart weer terugdraaien.
  • Bestrooi de taart desgewenst met poedersuiker.