Ingrediënten schoenlapperstaart:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 rol | beschuit (11 stuks) | ||
5 | eieren | ||
75 g | suiker | ||
100 g | boter | ||
1 blik | appelmoes of ¾ l dikke zelf gemaakte appelmoes | ||
100 g | rozijnen | ||
1 mespunt | zout | ||
1 tl | kaneel |
Bereidingswijze:
- Stoot de beschuiten fijn.
- Boter een zeer goed sluitende springvorm in.
- Bestrooi deze met wat beschuitkruim.
- Roer de eierdooiers met de suiker, maak de boter zacht, meng deze èn het zout èn de kaneel door de eierdooiers.
- Klop de eiwitten stijf, ‘vouw ook deze eronder’, hetgeen hetzelfde betekent als meng ook deze er voorzichtig door.
- Doe alles in de geprepareerde vorm en bak de taart in een vrij warme oven (200°C, stand 4) in een uur bruin en gaar.
- Laat de taart gedeeltelijk bekoelen alvorens – voorzichtig – de rand van de vorm eraf te halen en geheel bekoelen alvorens de taart van de bodem te nemen.
- Je kan de taart misschien het beste daartoe even omkeren op een voldoende grote plank en dan de bodem van de taart lichten. Daarna de taart weer terugdraaien.
- Bestrooi de taart desgewenst met poedersuiker.