Broodschotel met rabarber

broodschotel met rabarber

Broodschotel met rabarber was vroeger een erg bekend en ook erg geliefd recept. Als het brood oud en droog geworden was, werd het niet weggegooid als het niet geschimmeld was. Er werd altijd iets van gemaakt, zodat het toch nog gegeten kon worden.

Ingrediënten broodschotel met rabarber:

 

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:   
2 eieren  
100 g suiker  
1 tl kaneel    
1 mespunt gemberpoeder  
½ l melk  
250 g oud brood zonder korst  
300 g rabarber  
100 g rozijnen  


Benodigdheden:

  • vuurvaste schotel
  • 2 kommen
  • broodmes
  • mes

Bereidingswijze:

  • Boter een vuurvaste schotel in.
  • Klop de eieren met de suiker en de kruiden, doe er de melk bij.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes doe deze in een grote kom.
  • Was de rabarber en droog het af.
  • Snijd de rabarber klein, doe ze met de rozijnen bij het brood.
  • Schenk er het melkmengsel overheen, laat dit 3 minuten intrekken.
  • Schep tijdens dit intrekken alles voorzichtig enkele malen om.
  • Doe het mengsel in de schotel.
  • Zet de schotel ongeveer drie kwartier in een warme oven (225°C, stand 4-5).