Warme bitterkoekjespudding

warme bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding is een echte klassieker. In de keuken van onze grootmoeders werd het regelmatig gemaakt. 

Ingrediënten warme bitterkoekjespudding:

 

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:  
3 eieren eieren  
75 g suiker   suiker  
  geraspte citroenschil citroen  
½ l melk melk  
100 g (ca. 4 sneetjes) oud wit brood brood zonder korst  
100 g  bitterkoekjes bitterkoekjes  
100 g rozijnen rozijnen  

 

Benodigdheden:

  • garde
  • 3 kommen
  • spatel
  • puddingvorm
KokenKoken

Bereidingswijze:

  • Doe de eieren, de suiker en de geraspte schil in en kom en klop het goed door.
  • Doe voorzichtig de melk erbij en klop het goed door. 
  • Snijd het brood zonder korst in dobbelsteentjes en doe het in een kom.  
  • Breek de bitterkoekjes en doe het in een andere kom. 
  • Verdeel de rozijnen en het melkmengsel over de beide kommen.
  • Schep beide kommen voorzichtig door.
  • Laat de melk twee minuten intrekken.
  • Smeer een puddingvorm in met boten en paneermeel of beschuitkruimels.
  • Doe dan laag om laag brood en bitterkoekjes in de puddingvorm tot de kommen helemaal leeg zijn.
  • Kook de pudding twee uur in een waterbad.

Serveertip: Serveer het (lauw)warm. Dan smaakt het het lekkerst.