Bitterkoekjespudding is een echte klassieker. In de keuken van onze grootmoeders werd het regelmatig gemaakt.
Ingrediënten warme bitterkoekjespudding:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: | |
3 | eieren | ||
75 g | suiker | ||
geraspte citroenschil | |||
½ l | melk | ||
100 g (ca. 4 sneetjes) | oud wit brood | ||
100 g | bitterkoekjes | ||
100 g | rozijnen |
Benodigdheden:
- garde
- 3 kommen
- spatel
- puddingvorm
Bereidingswijze:
- Doe de eieren, de suiker en de geraspte schil in en kom en klop het goed door.
- Doe voorzichtig de melk erbij en klop het goed door.
- Snijd het brood zonder korst in dobbelsteentjes en doe het in een kom.
- Breek de bitterkoekjes en doe het in een andere kom.
- Verdeel de rozijnen en het melkmengsel over de beide kommen.
- Schep beide kommen voorzichtig door.
- Laat de melk twee minuten intrekken.
- Smeer een puddingvorm in met boten en paneermeel of beschuitkruimels.
- Doe dan laag om laag brood en bitterkoekjes in de puddingvorm tot de kommen helemaal leeg zijn.
- Kook de pudding twee uur in een waterbad.
Serveertip: Serveer het (lauw)warm. Dan smaakt het het lekkerst.