Kruidenboter

Kruidenboter werd veel door onze grootouders gegeten bij biefstuk, maar ook bij veel andere gerechten. Als je kruidenboter zelf maakt, smaakt het veel lekkerder. Je kunt het zelf verschillende verse kruiden toevoegen die het beste bij jouw smaak passen.


Ingrediënten kruidenboter:

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen: 

 

peterselie
sjalotten
kervel
100 g boter
sap van 1 citroen
zout
peper
nootmuskaat


Benodigdheden:

  • steelpan
  • snijplank
  • groentemes

Bereidingswijze:

  • Was de peterselie, haal de blaadjes van de steeltjes.
  • Was de kervel en maak de sjalotten schoon.
  • Hak alles tezamen zorgvuldig fijn.
  • Maak de boter zeer zacht in een steelpan, doch laat ze niet smelten.
  • Kluts er de kruiden en het sap van 1 citroen (of minder) door.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: Onze grootouders beschikten nog niet over een knoflookpers, maar als ze die gehad hadden, dan  hadden ze zeker een teentje knoflook erin geperst.