Kippenragout

Kippenragoût volgens grootmoeders recept is heerlijk en rijkelijk gevuld.




Ingrediënten kippenragout:

Hoeveelheid:  Product:   

kippenragout

1 braadkip
1 kalfzwezerik
1 gegarneerd boeket
1 ui
2 kruidnagels
6 peperkorrels
foelie
zout
45 g boter
40 g bloem
100 g champignons
100 g aangemaakt kalfsgehakt
citroen
1 eierdooier





Bereidingswijze:

  • Kook de kip 1 tot 1½ uur en de zwezerik 20 minuten in krap water met een gegarneerd boeket, een ui waarin twee kruidnagels werden gestoken, de peperkorrels, wat foelie en wat zout.
  • Neem de kip en de zwezerik eruit.
  • Zeef de bouillon.
  • Haal het vel van de kip, ontbeen de kip en snijd het vlees in mooie stukjes.
  • Snijd de zwezerik in plakjes.
  • Maak balletjes van het kalfsgehakt, kook deze in weinig kippenbouillon apart gaar.
  • Kook de schoongemaakte champignons ook in weinig kippenbouillon gaar.
  • Maak van de boter, de bloem  en een halve liter kippenbouillon een gebonden saus.
  • meng daar voorzichtig het kippenvlees, de stukjes zwezerik, de balletjes gehakt en de champignons door.
  • Overtuig je van de smaak, voeg desgewenst een paar druppels citroensap toe.
  • Roer een eidooier ui met een lepel room, doe daar de ragout bij.





Serveertip: Leg langs de rand van de schotel met ragout warme halve maantjes (fleurons). Deze werden vroeger bij de pasteibakker besteld. Ook kan je met deze ragout een rijstrand vullen. Druk de rijst in de met boter ingesmeerde rand, keer de rijst direct en vul de holte met ragout.