Advocaat-Procureur

Een lekker alternatief voor een advocaat is de advocaat-procureur. Is makkelijk te maken en nog erg lekker ook.

Ingrediënten Advocaat-Procureur:
  Product:  Product kopen:   

 

advocaat procureur

8 eieren ei
200 g suiker suiker
½ vanillestokje vanillestokjes
300 ml brandewijn brandewijn
  nootmuskaat nootmuskaat


Bereidingswijze:

  • Neem 2 schalen en scheid het eigeel en het eiwit van elkaar.
  • Doe bij de eierdooiers de suiker erin en de zwarte zaadjes van een half vanillestokje en klopt het goed door. De zwarte zaadje van de vanillestokjes krijg je eruit door het vanillestokje te splijten en het merg er met een puntig mesje uit te halen.
  • Klop alles door tot de gele masse, dik, schuimig en licht van kleur is.
  • Klop de brandewijn erdoor.
  • Laat het al kloppen in een waterbad of op de laagste stand op het fornuis binden.
  • Zorg ervoor dat het niet kookt. Advocaat is klaar zodra ze ‘lobbig’ is.
  • Doe de advocaat in een glaasje.
  • Klop van één of twee eieren het eiwit met wat suiker zeer stijf en versier elk glaasje advocaat ermee.
  • Strooi tot slot er geraspte nootmuskaat over.