Ingrediënten honingkoek:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: |
|
300 g | bloem | ![]() |
|
2 flinke tl | bakpoeder | ![]() |
|
1 tl | zout | ![]() |
|
3 tl | kaneel | ![]() |
|
1 tl | nagelgruis | ![]() |
|
1 tl | nootmuskaat | ![]() |
|
100 g | lichtbruine basterdsuiker | ![]() |
|
1 | ei | ![]() |
|
1 dl | melk | ![]() |
|
200 g | vloeibare honing (ongeveer ½ potje) | ![]() |
Bereidingswijze honingkoek:
- Vet een cakeblik zeer zorgvuldig en royaal in.
- Meng de droge bestanddelen dooreen en zeef ze tezamen.
- Voeg het ei, de melk en de honing toe en roer er een glad beslag van.
- Doe het over in de vorm.
- Bak de honingkoek ruim een uur in een matig warme oven (150-175°C, stand 2-3).
- Overtuig je door met een breipen in de koek te prikken of de koek werkelijk gaar is.