Kaneel-amandelkoekjes

Ingrediënten kaneel-amandelkoekjes

Hoeveelheid:Product:
230 gongezouten boter
340 gbruine suiker
2 groteeieren
1 tlamandelessence
300 gbloem
1 tlbakpoeder
1 tlzout
200 gkaneelsuiker (170 g suiker vermengd met 30 g kaneel)

Bereidingswijze kaneel-amandelkoekjes:

  1. Klop de boter en de bruine suiker in een grote kom tot een romige massa. Voeg de eieren en de amandelessence toe en roer alles goed door elkaar.
  2. Zeef de bloem, de bakpoeder en het zout, voeg het botermengsel er in porties aan toe en blijf na elke toevoeging kloppen tot de ingrediënten volledig zijn opgenomen.
  3. Verdeel het deeg in vijven, maak er rolletjes van, verpak ze in huishoudfolie en laat ze in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm de oven voor op ijs °C.
  5. Strooi de kaneelsuiker in een lage schaal. Haal het huishoudfolie van de rolletjes en wentel ze in de suiker tot ze met een flinke laag bedekt zijn.
  6. Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze I8-20 minuten.
  7. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster.