Ingrediënten kaneel-amandelkoekjes
Hoeveelheid: | Product: |
230 g | ongezouten boter |
340 g | bruine suiker |
2 grote | eieren |
1 tl | amandelessence |
300 g | bloem |
1 tl | bakpoeder |
1 tl | zout |
200 g | kaneelsuiker (170 g suiker vermengd met 30 g kaneel) |
Bereidingswijze kaneel-amandelkoekjes:
- Klop de boter en de bruine suiker in een grote kom tot een romige massa. Voeg de eieren en de amandelessence toe en roer alles goed door elkaar.
- Zeef de bloem, de bakpoeder en het zout, voeg het botermengsel er in porties aan toe en blijf na elke toevoeging kloppen tot de ingrediënten volledig zijn opgenomen.
- Verdeel het deeg in vijven, maak er rolletjes van, verpak ze in huishoudfolie en laat ze in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven voor op ijs °C.
- Strooi de kaneelsuiker in een lage schaal. Haal het huishoudfolie van de rolletjes en wentel ze in de suiker tot ze met een flinke laag bedekt zijn.
- Snijd de rolletjes in plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze I8-20 minuten.
- Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster.