Meringues

Ingrediënten meringues:

Ingrediënten:Product:
Eiwit van 2eieren
100 gkristalsuiker
1 tlvanillearoma
85 gchocola in kleine stukjes

Bereidingswijze meringues:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Klop het eiwit in een grote kom met de handmixer op de hoogste stand tot er zachte pieken ontstaan.
  3. Voeg terwijl je klopt de suiker in porties van ongeveer 25 g toe.
    Blijf kloppen tot het schuim in pieken blijft staan.
  4. Zet de mixer op een lage stand en klop het vanillearoma door het schuim.
  5. Spatel de stukjes chocola er met een pollepel voorzichtig doorheen.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er met een theelepel bergjes schuim op. Probeer ervoor te zorgen dat er in elk schuimpje een stukje chocola zit. De bergjes schuim behouden hun vorm.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en zet de oven meteen uit.
  8. Laat de meringues de hele nacht in de oven staan. Niet stiekem kijken! Als je de volgende ochtend de oven opent zijn de meringues klaar.