Poolster-cupcakes

Cupcakes

Ingrediënten cupcakes:

Hoeveelheid:Product:
230 gongezouten boter op kamertemperatuur
300 gkristalsuiker
4 grotesuiker
1 tlvanillearoma
375 gbloem
3 tlbakpoeder
½ tlzout
120 mlmelk

Bereidingswijze cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op I75 °C. Bekleed 24 muffinvormpjes met papieren bakjes.
  2. Klop in een grote beslagkom met een mixer de boter en suiker tot een licht, luchtig geheel en klop daarna één voor één de eieren erdoor. Voeg het vanillearoma toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Zeef bloem, bakpoeder en zout, en voeg deze ingrediënten in porties van ongeveer 100 gr. toe aan het botermengsel, afgewisseld met scheutjes melk.
  4. Vul de bakjes tot ongeveer de helft. Bak de cakes 15-20 minuten in de oven. De cakes zijn klaar als een mes dat je in het midden steekt er schoon uit komt. Laat de cakes 10 minuten in de muffingvormpjes zitten en leg ze vervolgens op een rooster om ze verder te laten afkoelen.
  5. Wacht tot de cakejes afgekoeld zijn voor je ze met het roze glazuur bestrijkt.

Roze glazuur

Ingrediënten roze glazuur:

Hoeveelheid:Product:
230 gongezouten boter op kamertemperatuur
520 gpoedersuiker
½ tlvanillearoma
1 tlmelk
1-3 druppelsrode levensmiddelenkleurstof

Bereidingswijze roze glazuur:

  1. Klop met een mixer in een middelgrote kom de boter tot een lichte, luchtige massa.
  2. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en klop tot de suiker geheel opgenomen is.
  3. Voeg de vanille en de melk toe en klop het geheel tot een glad mengsel
  4. Voeg een druppel rode voedingskleurstof toe, en blijf kloppen tot de kleurstof volledig opgenomen is. Als je het glazuur iets rozer wilt, klop je een voor een nog één of twee druppels door het mengsel Bestrijk de cupcakes met het glazuur.