Strudel à la Rose

Strudel

Ingrediënten strudel:

Hoeveelheid:Product:
3Granny Smith-appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden.
150 grozijnen
75 gfijngesneden gesuikerde sinaasappelschil (zie onderstaand recept)
150 gbruin suiker
2 tlkaneel
60 ggeschaafde amandelen
1 pakjediepvriesbladerdeeg, ontdooid
1losgeklopt ei
 Kaneelsuiker (3 delen suiker vermengd met 1 deel kaneel)

Bereidingswijze strudel:

 1. Meng in een ruime kom de schijfjes appel, rozijnen, gesuikerde sinaasappelschil, bruine suiker en kaneel. Laat het mengsel een halfuur rusten.
 2. Verwarm de oven voor op 200°C.
 3. Strooi een .dun laagje geschaafde amandelen op een vel bakpapier en rooster ze in de oven in 7-9 minuten lichtbruin. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen tot je ze kunt aanraken. Roer het amandelschaafsel door het appelmengsel.
 4. Schep het appelmengsel in een vergiet met een kaasdoek en druk het mengsel met een andere kaasdoek aan om overtollig vocht weg te laten lopen. Laat het mengsel in het vergiet met de kaasdoek verder uitlekken terwijl je het bladerdeeg op een ingevette bakplaat legt en de plakjes met een beetje water aan elkaar plakt. Rol het bladerdeeg voorzichtig uit zonder het deeg stuk te maken.
 5. Verspreid het appelmengsel in het midden over de hele lengte van het bladerdeeg en vouw het deeg eromheen; druk de randen met wat water aan alle kanten goed dicht.
 6. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei, maak er met een mes 5 of 6 inkepingen in en bestrooi royaal met kaneelsuiker.
 7. Bak de strudel in 35-40 minuten goudbruin.

GESUIKERDE SINAASAPPELSCHILLETJES

Ingrediënten gesuikerde sinaasappelschilletjes:

Hoeveelheid:Product:
4sinaasappels
400 gkristalsuiker
3,3 lwater, in beetjes

Bereidingswijze gesuikerde sinaasappelschilletjes:

 1. Schil de 4 sinaasappels en probeer de schil er in zijn geheel of in twee stukken af te pellen.
 2. Snijd de schillen in dunne reepjes.
 3. Kook 1,4 liter water en voeg de sinaasappelreepjes aan het kokende water toe. Kook ze 3 minuten, giet het hete water af en spoel de reepjes af. Herhaal dit proces; de sinaasappelreepjes worden op deze manier minder bitter.
 4. Los in de resterende halve liter water 400 gr. suiker op en breng het water aan de kook. Voeg de sinaasappelreepjes toe, sluit de pan af met een deksel en laat het mengsel op een zacht vuurtje 45 minuten pruttelen.
 5. Schep de sinaasappelreepjes met een schuimspaan uit het suikerwater en leg ze op een rooster te drogen. Wacht minstens twee uur voor je ze verwerkt in bovenstaand recept. Doop de sinaasappelreepjes die je overhebt in pure chocola – een heerlijke snack!