Goudse aardappelen

goudse aardappelen




Ingrediënten Goudse aardappelen:

Hoeveelheid:  Product:     
50 g boter  
1 ui  
1 kg koude gekookte aardappelen  
  zout    
  peper    
200 g jong belegen Goudse kaas    
  peterselie    




Bereidingswijze:

  • Laat de boter heet worden in een grote koekenpan, bak daarin heel even de gesnipperde ui waarna de in plakjes gesneden aardappelen erbij mogen.
  • Leg de aardappelen af en toe om, niet te vaak, want anders krijgen ze geen gelegenheid mooi goudbruin te worden.
  • Zijn ze voldoende gebakken naar je zin, strooi er dan wat zout en peper over en meng er de in kleine blokjes gesneden kaas door.
  • Warm de kaas door met de deksel op de pan tot ze gesmolten is.
  • Bestrooi de Goudse aardappelen met fijngesneden peterselie en dien ze onmiddellijk op.

Serveertip: Geef er sla bij.