![goudse aardappelen](http://grootmoeders-kookboek.nl/wp-content/uploads/2020/04/goudse-aardappelen-150x150.png)
Ingrediënten Goudse aardappelen:
Hoeveelheid: | Product: | ||
50 g | boter | ||
1 | ui | ||
1 kg | koude gekookte aardappelen | ||
zout | |||
peper | |||
200 g | jong belegen Goudse kaas | ||
peterselie |
Bereidingswijze:
- Laat de boter heet worden in een grote koekenpan, bak daarin heel even de gesnipperde ui waarna de in plakjes gesneden aardappelen erbij mogen.
- Leg de aardappelen af en toe om, niet te vaak, want anders krijgen ze geen gelegenheid mooi goudbruin te worden.
- Zijn ze voldoende gebakken naar je zin, strooi er dan wat zout en peper over en meng er de in kleine blokjes gesneden kaas door.
- Warm de kaas door met de deksel op de pan tot ze gesmolten is.
- Bestrooi de Goudse aardappelen met fijngesneden peterselie en dien ze onmiddellijk op.
Serveertip: Geef er sla bij.