Hete bliksemschotel




Ingrediënten hete bliksemschotel:

Hoeveelheid:  Product:  hete bliksemschotel
1 kg aardappelen
2 uien
50 g boter
400 g gehakt
zout
peper
½ kg zoete appels
½ kg zure appels




Bereidingswijze:

  • Boter een vuurvaste schotel in.
  • Kook de aardappelen gaar, snijd ze in dunne plakjes.
  • Bak de uisnippers in boter lichtbruin, doe het gehakt erbij, rul dit met een vork, terwijl het met de ui mee bakt.
  • Zout en peper het flink.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snipper ze.
  • Doe alles laag om laag in de vuurvaste schotel, eindig met een laag gehakt.
  • Zet de schotel afgedekt, hetzij met een deksel, hetzij met aluminiumfolie 45 minuten tot een uur in een warme over (225°C, stand 4).