Ingrediënten hete bliksemschotel:
Hoeveelheid: | Product: | ![]() |
|
1 kg | aardappelen | ||
2 | uien | ||
50 g | boter | ||
400 g | gehakt | ||
zout | |||
peper | |||
½ kg | zoete appels | ||
½ kg | zure appels |
Bereidingswijze:
- Boter een vuurvaste schotel in.
- Kook de aardappelen gaar, snijd ze in dunne plakjes.
- Bak de uisnippers in boter lichtbruin, doe het gehakt erbij, rul dit met een vork, terwijl het met de ui mee bakt.
- Zout en peper het flink.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snipper ze.
- Doe alles laag om laag in de vuurvaste schotel, eindig met een laag gehakt.
- Zet de schotel afgedekt, hetzij met een deksel, hetzij met aluminiumfolie 45 minuten tot een uur in een warme over (225°C, stand 4).