Stamppot van peren




Ingrediënten stamppot van peren:

Hoeveelheid:  Product: 
1 kg stoofperen
250-400 g heel licht gerookt mager spek
1-1½ kg aardappelen
zout




Bereidingswijze:

  • Kook de geschilde en gehalveerde stoofperen een uur in een flinke bodem water.
  • Doe het sper erbij, kook spek en peren samen nog 30 minuten.
  • Leg de geschilde en zonodig iets kleiner gesneden aardappelen onder de peren en het spek, waarna alles tezamen in nog ongeveer 30 minuten wordt gaar gekookt.
  • Giet het kookvocht af in een kommetje.
  • Haal het spek eruit en stamp aardappelen en peren dooreen.
  • Voeg, om het zonodig smeuïger te maken, weer iets van het kookvocht toe en, om het smakelijker te maken, iets zout.
  • Snijd het spek in plakken, leg deze bovenop de stamppot.