Ingrediënten stamppot van zoute snijbonen en witte bonen of Blote billetjes in het groene gras:
Hoeveelheid: | Product: | ||
500 g | snijbonen uit het zout | ||
250 g | witte bonen | ||
1 kg | aardappelen | ||
1 | rookworst | ||
± 2 dl | melk | ||
boter of vet |
Bereidingswijze:
- Kook de snijbonen 15 minuten, spoel ze daarna langdurig af tot ze niet meer zout smaken.
- Kook de witte bonen, nadat ze een nacht geweekt hebben in ongeveer een uur gaar.
- Breng de aardappelen aan de kook, leg daar de voorgekookte ontzoute snijbonen en de rookworst bovenop.
- Kook dit alles tezamen een half uur.
- Controleer of de aardappelen gaar zijn.
- Haal de worst eruit, giet eventueel kookvocht eraf en stamp aardappelen en snijbonen dooreen onder toevoeging van wat kokende melk en van wat boter of vet.
- Roer tenslotte de gare bonen erdoor.
- Proef de stamppot of er nog eventueel wat zout toegevoegd moet worden.
Serveertip: Geef de worst er apart bij.