Stamppot van zoute snijbonen en witte bonen of Blote billetjes in het groene gras




Ingrediënten stamppot van zoute snijbonen en witte bonen of Blote billetjes in het groene gras:

Hoeveelheid:  Product: 
500 g snijbonen uit het zout
250 g witte bonen
1 kg aardappelen
1 rookworst
± 2 dl melk
boter of vet




Bereidingswijze:

  • Kook de snijbonen 15 minuten, spoel ze daarna langdurig af tot ze niet meer zout smaken.
  • Kook de witte bonen, nadat ze een nacht geweekt hebben in ongeveer een uur gaar.
  • Breng de aardappelen aan de kook, leg daar de voorgekookte ontzoute snijbonen en de rookworst bovenop.
  • Kook dit alles tezamen een half uur.
  • Controleer of de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de worst eruit, giet eventueel kookvocht eraf en stamp aardappelen en snijbonen dooreen onder toevoeging van wat kokende melk en van wat boter of vet.
  • Roer tenslotte de gare bonen erdoor.
  • Proef de stamppot of er nog eventueel wat zout toegevoegd moet worden.

Serveertip: Geef de worst er apart bij.