Brussels lof

Brussels lof




Ingrediënten Brussels lof:

Hoeveelheid:  Product:     

 

 

1 kg Brussels lof  
  zout  
40 g boter of vet van jus  
1 dl jus of bouillon  
  paneermeel    




Bereidingswijze:

  • Verwijder de bruine vlekken van de bladeren en snijd de stronk eraf.
  • Was de struikjes goed en zet ze op met niet te weinig kokend water met zout – de bittere smaak van lof zou afhankelijk zijn van de hoeveelheid water waarin de lof gaar gekookt werd – kook ze tenminste 30 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Stoof ze daarna nog minstens 15 minuten met boter of vet van jus, ofwel boter een vuurvaste schotel in, schik daar de lof in, giet de jus of de bouillon erover, leg hier en daar een stukje boter of wat vet van jus, bestrooi het geheel met paneermeel en zet het 10-15 minuten in een zeer warme oven (250°C, stand 5).