Ingrediënten gevulde koolrolletjes:
Hoeveelheid: | Product: |
|
|
1 grote | groene savooiekool | ||
zout | |||
750 g | pittig aangemaakte gehakt | ||
bouillon of bruin van jus | |||
boter | |||
paneermeel |
Bereidingswijze:
- Maak de bladeren één voor één voorzichtig los.
- Kook ze 15 minuten in ruim kokend water met zout.
- Laat de bladeren uitlekken op een vergiet.
- Leg blad voor blad op een plankje, leg er een rolletje gehakt op en pak dit in.
- Onze grootmoeders bestelden kalfsgehakt en mengden dit eventueel met mager varkensgehakt. Neem geen gemengd gehakt, dat is vandaag-de-dag nogal vet, maar neem rundergehakt, gemengd met een vijfde deel varkensgehakt.
- Boter een vuurvaste schotel in, plaats de rolletjes naast en zonodig op elkaar er in een giet iets bouillon of een restje jus er over.
- Bestrooi het geheel dun met paneermeel en leg op elk zichtbaar rolletje een niet te klein stukje boter.
- Zet de schotel in een warme oven (200-225°C, stand 4) gedurende 30-45 minuten. Bedruip de rolletjes af en toe.