Gevulde koolrolletjes




Ingrediënten gevulde koolrolletjes:

Hoeveelheid:  Product: 

gevulde koolrolletjes

1 grote groene savooiekool
zout
750 g pittig aangemaakte gehakt
bouillon of bruin van jus
boter
paneermeel




Bereidingswijze:

  • Maak de bladeren één voor één voorzichtig los.
  • Kook ze 15 minuten in ruim kokend water met zout.
  • Laat de bladeren uitlekken op een vergiet.
  • Leg blad voor blad op een plankje, leg er een rolletje gehakt op en pak dit in.
  • Onze grootmoeders bestelden kalfsgehakt en mengden dit eventueel met mager varkensgehakt. Neem geen gemengd gehakt, dat is vandaag-de-dag nogal vet, maar neem rundergehakt, gemengd met een vijfde deel varkensgehakt.
  • Boter een vuurvaste schotel in, plaats de rolletjes naast en zonodig op elkaar er in een giet iets bouillon of een restje jus er over.
  • Bestrooi het geheel dun met paneermeel en leg op elk zichtbaar rolletje een niet te klein stukje boter.
  • Zet de schotel in een warme oven (200-225°C, stand 4) gedurende 30-45 minuten. Bedruip de rolletjes af en toe.