Ingrediënten grauwe erwten garni:
Producten: | |||
grauwe erwten | |||
zout | |||
vet of doorregen rookspek | |||
uien | |||
mosterd | |||
mosterdzuur | |||
zure augurkjes | |||
zure uitjes | |||
stroop |
Bereidingswijze:
- Was de grauwe erwten en week ze tenminste 24 uur in ruim water.
- Zet ze op met het weekwater en kook ze in 1½ tot 2 uur gaar, afhankelijk van de ouderdom van de erwten.
- Voeg zout toe als de erwten bijna gaar zijn.
- Schep ze uit het kooknat, breng ze dampend op tafel, waarop in kleine schaaltjes verschillende bijgerechten staan, zoals:
- gebakken dobbelsteentjes spek
- gebakken uien
- of een combinatie van gebakken spek en uien
- rauwe, gesnipperde ui
- mosterd
- mosterdzuur (piccalily)
- zure uitjes
- zure augurkjes
- stroop