Snijbietstelen met kaassaus

In Duitsland en Zwitserland werden, en worden nu nog, juist de stelen van de snijbiet – die onze grootmoeders verwijderden – bereid.



Ingrediënten snijbietstelen met kaassaus:

Hoeveelheid:  Product: 
1 kg snijbiet
zout
35 g boter
30 g bloem
1½ dl melk
50 g geraspte kaas
nootmuskaat
citroensap




Bereidingswijze:

  • Stroop het donkergroen blad van de stelen, laat weinig en lichter groen blad eraan.
  • Was de stelen en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.
  • Zet ze op met weinig water en zout.
  • Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • laat ze uitlekken, vang het vocht op.
  • Maak van de boter en de bloem, 1½ deciliter kookvocht en 1½ deciliter melk een dikke gebonden saus.
  • Roer daar eerst de geraspte kaas en daarna de uitgelekte groente door.
  • Maak het gerecht op smaak af met iets zout, wat nooit en een paar druppels citroensap.