In Duitsland en Zwitserland werden, en worden nu nog, juist de stelen van de snijbiet – die onze grootmoeders verwijderden – bereid.
Ingrediënten snijbietstelen met kaassaus:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 kg | snijbiet | ||
zout | |||
35 g | boter | ||
30 g | bloem | ||
1½ dl | melk | ||
50 g | geraspte kaas | ||
nootmuskaat | |||
citroensap |
Bereidingswijze:
- Stroop het donkergroen blad van de stelen, laat weinig en lichter groen blad eraan.
- Was de stelen en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.
- Zet ze op met weinig water en zout.
- Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- laat ze uitlekken, vang het vocht op.
- Maak van de boter en de bloem, 1½ deciliter kookvocht en 1½ deciliter melk een dikke gebonden saus.
- Roer daar eerst de geraspte kaas en daarna de uitgelekte groente door.
- Maak het gerecht op smaak af met iets zout, wat nooit en een paar druppels citroensap.