Spinazie à la crème




Ingrediënten spinazie à la crème:

Hoeveelheid:  Product: 
1½ kg spinazie
½ kg zuring
2 oude witte boterhammen
zout
boter




Bereidingswijze:

  • Iets van de tegenwoordige tijd zal je denken.
  • Mist, spinazie ‘à la crème’ werd in grootmoeders tijd reeds bereid.
  • Zoek de spinazie goed uit, dat wil zeggen, kijk naar onkruid, doornige vruchthulseltjes, bloemetjes enz.
  • Was ze verschillende maken in een flinke teil om het zand er uit te krijgen.
  • Zet de spinazie op met aanhangend water en kook ze gaar in 10 minuten.
  • Laat ze uitlekken.
  • Hak of maal ze fijn, of druk ze door een zeef (Stel je voor!).
  • Stoof ze met het broodkruim en wat zout.
  • Klop de slagroom stijf en meng deze door de spinazie.