Zuring

Ingrediƫnten zuring:

Product:
zuring
bloem
boter
zout
nootmuskaat




Bereidingswijze:

  • Zuring werd in vroeger jaren gekweekt, hetgeen niet veel moeilijkheden opleverde. Het was mogelijk herhaalde malen de bladen te snijden.
  • Maar ook wilde zuring werd – en kan nog worden – gezocht en toebereid.
  • Zuring van goede kwaliteit bevat geen bloemknoppen, zo ze er al inzitten dienen ze er uit geknepen te worden.
  • Heeft de zuring dikke nerven dan wordt het bladmoes er afgestroopt. Daarna wordt de zuring gewassen tot al het zand verdwenen is, opgezet met aanhangend water en in 10 minuten gekookt.
  • Laat de groente uitlekken en strooi er wat bloem over.
  • Hak ze fijn, doe ze terug in de pan, voeg een klontje boter, wat zout en wat nootmuskaat toe en roer tot de bloem gaar is.
  • Desgewenst zou je er nog een heel ei of twee dooiers door kunnen roeren.