Ingrediënten aardbeienpudding:
Hoeveelheid: | Product: | ||
16 g | gelatine (8 blaadjes of 1½ el poedergelatine) | ||
½ kg | aardbeien | ||
100 g | basterdsuiker | ||
1 | citroen | ||
2 | eiwitten | ||
slagroom | |||
nog enkel mooie verse aardbeien |
Bereidingswijze:
- Vet een puddingvorm in met olie, zet deze omgekeerd op een bord.
- Week de bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter water toe.
- Was de aardbeien, wrijf ze door een zeef, maak de zeef onderaan goed schoon, roer de suiker erdoor.
- Vul de aardbeienpuree met het sap van de citroen en water aan tot een halve liter.
- Los de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water.
- Doe de opgeloste gelatine bij de puree.
- Klop de eiwitten stijf, meng deze eveneens, maar voorzichtig, door de puree.
- Overtuig je van de smaak, voeg zonodig nog iets suiker of iets citroensap toe.
- Doe de massa pas in de vorm als alles tezamen vrij dik is.
Serveertip: Garneer met slagroom en verse aardbeien die enige tijd met suiker zijn weggezet.