Aardbeienpudding




Ingrediënten aardbeienpudding:

Hoeveelheid:  Product: 
16 g gelatine (8 blaadjes of 1½ el poedergelatine)
½ kg aardbeien
100 g basterdsuiker
1 citroen
2 eiwitten
slagroom
nog enkel mooie verse aardbeien




Bereidingswijze:

  • Vet een puddingvorm in met olie, zet deze omgekeerd op een bord.
  • Week de bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter water toe.
  • Was de aardbeien, wrijf ze door een zeef, maak de zeef onderaan goed schoon, roer de suiker erdoor.
  • Vul de aardbeienpuree met het sap van de citroen en water aan tot een halve liter.
  • Los de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water.
  • Doe de opgeloste gelatine bij de puree.
  • Klop de eiwitten stijf, meng deze eveneens, maar voorzichtig, door de puree.
  • Overtuig je van de smaak, voeg zonodig nog iets suiker of iets citroensap toe.
  • Doe de massa pas in de vorm als alles tezamen vrij dik is.

Serveertip: Garneer met slagroom en verse aardbeien die enige tijd met suiker zijn weggezet.