Appelbeignets





Ingrediënten appelbeignets:

Hoeveelheid: Product:  

appelbeignets

250 g bloem
1 kleine tl zout
2 el olijfolie
2 eieren
2½ dl goed belegen Hollands bier
6 of 8 bellefleuren
1 dl rum
poedersuiker
reuzel of geklaarde boter




Bereidingswijze:

  • Doe de bloem en het zout in een kom, maar er een kuiltje in, doe daar de olijfolie en de eierdooiers in.
  • Roer er van het midden uit langzaam twee deciliter goed belegen Hollands bier bij, of bij gebrek hieraan lauw water.
  • Besla het beslag tot je blazen ziet.
  • Voeg de rest van het bier toe.
  • Laat het beslag één tot twee uur op een warme plaats staan.
  • Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze erdoor.
  • Inmiddels heb je de appels geboord, geschild en in plakken gesneden van ten hoogste 1 centimeter dik.
  • Leg deze op een diepe schotel, bevochtig ze met de rum en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Laat ze zo een uur staan.
  • Dompel de appelplakken in het frituurdeeg en bak ze in frituurvet – dat vroeger voor dergelijk bakwerk uit reuzel of geklaarde boter bestond – aan beide zijden mooi bruin.
  • Laat ze uitlekken op grauw papier.
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Dien ze warm voor.
  • Wil je een iets simpeler frituurdeeg maken neem dan 250 gram bloem, 1 theelepel zout en 3 deciliter bier of spuitwater.