Ingrediënten arme ridders:
Hoeveelheid: | Product: | ||
½ | oud wit brood | ||
½ l | melk | ||
2 el | suiker | ||
zout | |||
geraspte citroenschil | |||
geraspte nootmuskaat | |||
4 | eieren | ||
boter | |||
rijnwijn |
Bereidingswijze:
- Snijd het brood in boterhammen, ontdoe ze van de korstjes.
- Snijd grote boterhammen eenmaal door.
- Aromatiseer de melk met suiker, zout, geraspte citroenschil en geraspte nootmuskaat.
- Wentel de sneden of repen brood in dit melkmengsel, maar haal ze eruit vóór ze teveel vocht hebben opgenomen waardoor ze uit elkaar zouden vallen.
- Kluts de eieren, mocht er nog iets melk over zijn, kluts er dan maximaal 1 deciliter van door.
- Haal nu het brood door dit eiermengsel en bak ze in boter in de koekenpan aan beide zijden bruin.
- Houd ze goed warm.
- Overgiet ze vlak voor het opdienen met rijnwijn.
- Presenteer er nog witte basterdsuiker bij.
- Heb je geen rijnwijn bij de hand, geef dan die arme ridders wat landwijn. Ze zullen het graag in zich opnemen.