Arme ridders

Arme ridders




Ingrediënten arme ridders:

Hoeveelheid:  Product: 
½ oud wit brood
½ l melk
2 el suiker
zout
geraspte citroenschil
geraspte nootmuskaat
4 eieren
boter
rijnwijn




Bereidingswijze:

  • Snijd het brood in boterhammen, ontdoe ze van de korstjes.
  • Snijd grote boterhammen eenmaal door.
  • Aromatiseer de melk met suiker, zout, geraspte citroenschil en geraspte nootmuskaat.
  • Wentel de sneden of repen brood in dit melkmengsel, maar haal ze eruit vóór ze teveel vocht hebben opgenomen waardoor ze uit elkaar zouden vallen.
  • Kluts de eieren, mocht er nog iets melk over zijn, kluts er dan maximaal 1 deciliter van door.
  • Haal nu het brood door dit eiermengsel en bak ze in boter in de koekenpan aan beide zijden bruin.
  • Houd ze goed warm.
  • Overgiet ze vlak voor het opdienen met rijnwijn.
  • Presenteer er nog witte basterdsuiker bij.
  • Heb je geen rijnwijn bij de hand, geef dan die arme ridders wat landwijn. Ze zullen het graag in zich opnemen.