Blanc manger

blanc manger

Ingrediënten Blanc manger:

 

Hoeveelheid:  Product:     
20 g gelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine)    
½ l melk    
1 mespunt zout    
1 vanillestokje    
80 g suiker    
½ l room    


Bereidingswijze:

  • Week bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter koud water toe.
  • Breng de melk met het zout en het vanillestokje langzaam aan de kook.
  • Zet ze naast het vuur.
  • haal het stokje eruit, was en droog het af.
  • Roer de suiker door de melk, doe met de geweekte gelatine hetzelfde.
  • Blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
  • Laat de melk afkoelen tot lauwwarm, roer de room erdoor, doe de massa in e puddingvorm die gewoon met koud water kan zijn omgespoeld.
  • Om de pudding te keren: een metalen vorm één tel en een stenen vorm vijf tellen in heet water houden.

Serveertip: Bij blanc manger werd géén saus gepresenteerd.