
Ingrediënten Blanc manger:
Hoeveelheid: | Product: | ||
20 g | gelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine) | ||
½ l | melk | ||
1 mespunt | zout | ||
1 | vanillestokje | ||
80 g | suiker | ||
½ l | room |
Bereidingswijze:
- Week bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter koud water toe.
- Breng de melk met het zout en het vanillestokje langzaam aan de kook.
- Zet ze naast het vuur.
- haal het stokje eruit, was en droog het af.
- Roer de suiker door de melk, doe met de geweekte gelatine hetzelfde.
- Blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
- Laat de melk afkoelen tot lauwwarm, roer de room erdoor, doe de massa in e puddingvorm die gewoon met koud water kan zijn omgespoeld.
- Om de pudding te keren: een metalen vorm één tel en een stenen vorm vijf tellen in heet water houden.
Serveertip: Bij blanc manger werd géén saus gepresenteerd.