Broodschotel

Broodschotel werd vroeger van oud en hard brood gemaakt. Onze grootouders gooide namelijk nooit iets weg, tenzij het voor de gezondheid schadelijk was. Oud en ingedroogd brood kan nog goed gebruikt worden en kun je o.a. een heerlijke broodschotel van maken.




Ingrediënten Broodschotel:

Hoeveelheid:  Product: 

broodschotel

2 eieren eieren
75 g suiker suiker
1 tl kaneel kaneelpoeder
1 mespunt gemberpoeder gember
½ l melk melk
250 g oud brood zonder korst brood zonder korst
2 appelen appelen
100 g rozijnen rozijnen





Benodigdheden:

  • ovenschaal
  • garde
  • broodmes
  • schilmesje
  • 2 kommen




Bereidingswijze:

  • Boter een vuurvaste schotel in.
  • Klop de eieren met de suiker en de kruiden, doe er de melk bij.
  • Snijd het brood in dobbelsteentjes doe deze in een grote kom.
  • Schil de appelen, snijd ze klein, doe ze met de rozijnen bij het brood.
  • Schenk er het melkmengsel overheen, laat dit 3 minuten intrekken.
  • Schep tijdens dit intrekken alles voorzichtig enkele malen om.
  • Doe het mengsel in de schotel.
  • Zet de schotel ongeveer drie kwartier in een warme oven (225°C, stand 4-5).

Serveertip: Presenteer er een vanillesaus of een rumsaus bij.