Chocoladepudding

chocoladepudding

Chocoladepudding op grootmoeders wijze is echt smullen. Verras je gasten of gewoon jezelf met dit overheerlijke recept.




Ingrediënten chocholadepudding:

Hoeveelheid: Product:   
20 ggelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine)  
60 gcacao  
120 gsuiker  
1 lmelk  

Bereidingswijze chocoladepudding:

  • Week bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter water toe.
  • Roer de cacao met de suiker en een beetje melk aan tot een glad papje.
  • Breng de rest van de melk aan de kook, giet de aangemaakte cacao er in en laat de chocolademelk een paar minuten doorkoken.
  • Zet de pan naast het vuur en roer de geweekte gelatine door de chocolademelk.
  • Blijf roeren tot de gelatine opgelost is.
  • Doe de massa in de puddingvorm, die gewoon met koud water kan zijn omgespoeld, na je ervan overtuigd te hebben dat ze zoet genoeg is.
  • Om de pudding te keren, een metalen vorm één tel en een stenen vorm vijf tellen in heet water houden.

    Chocoladepudding kan ook met maïzena gebonden worden, velen gaven vroeg er aan chocoladepudding gebonden met gelatine de voorkeur.

Serveertip: Geef een vanillesaus bij chocoladepudding.