Chocoladepudding met gelatine

chocoladepudding

Chocoladepudding met gelatine is de ideale manier om een prachtige en lekkere chocoladepudding te maken. Verras je gasten of gewoon jezelf met dit overheerlijke recept.




Ingrediënten chocholadepudding met gelatine:

Hoeveelheid: Product:   
20 ggelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine)  
60 gcacao  
120 gsuiker  
1 lmelk  

Bereidingswijze chocoladepudding met gelatine:

  • Week de bladgelatine in genoeg koud water. Als je poedergelatine gebruikt, voeg je 1 deciliter water toe.
  • Doe de cacao, suiker en een beetje melk in een kom en roer tot er een glad papje ontstaat.
  • Doe de rest van de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
  • Voeg het aangemaakte cacao-mengsel eraan toe en laat de chocolademelk een paar minuten goed doorkoken.
  • Zet het pannetje naast het vuur en roer de zacht geworden gelatine door de chocolademelk.
  • Blijf roeren tot de gelatine helemaal opgelost is.
  • Doe de massa in de puddingvorm.

    Chocoladepudding kan ook met maïzena gebonden worden. Toch smaakt chocoladepudding dat met gelatine gebonden wordt de voorkeur.

Serveertip: Doe een vanillesaus bij chocoladepudding.