Chocoladepudding met gelatine is de ideale manier om een prachtige en lekkere chocoladepudding te maken. Verras je gasten of gewoon jezelf met dit overheerlijke recept.
Ingrediënten chocholadepudding met gelatine:
Hoeveelheid: | Product: | ||
20 g | gelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine) | ||
60 g | cacao | ||
120 g | suiker | ||
1 l | melk |
Bereidingswijze chocoladepudding met gelatine:
- Week de bladgelatine in genoeg koud water. Als je poedergelatine gebruikt, voeg je 1 deciliter water toe.
- Doe de cacao, suiker en een beetje melk in een kom en roer tot er een glad papje ontstaat.
- Doe de rest van de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
- Voeg het aangemaakte cacao-mengsel eraan toe en laat de chocolademelk een paar minuten goed doorkoken.
- Zet het pannetje naast het vuur en roer de zacht geworden gelatine door de chocolademelk.
- Blijf roeren tot de gelatine helemaal opgelost is.
- Doe de massa in de puddingvorm.
Chocoladepudding kan ook met maïzena gebonden worden. Toch smaakt chocoladepudding dat met gelatine gebonden wordt de voorkeur.
Serveertip: Doe een vanillesaus bij chocoladepudding.