Ingrediënten citroenpudding:
Hoeveelheid: | Product: | ||
20 g | gelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine) | ||
6 | eieren | ||
250 g | suiker | ||
3 | citroenen | ||
½ | fles rijnwijn |
Bereidingswijze:
- Vet een puddingvorm in met olie, zet deze dan omgekeerd op een bord.
- Week de bladgelatine in ruim water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter water toe.
- Roer de eierdooiers met de suiker tot ze heel dik en schuimig zijn.
- Voeg het rasp van één en het sap van drie citroenen toe benevens de rijnwijn (ruim 3 deciliter).
- Verwarm dit heel langzaam al kloppende tot de massa dik is.
- Inmiddels los je de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water.
- Doe de opgelost gelatine bij de dikke massa.
- laat dit nu enigszins afkoelen, klop de eiwitten stijf, meng deze er voorzichtig door.
- Doe de massa pas in de vorm als alles tezamen vrij dik is.
- Zou je het te vroeg in de vorm doen, dan zakt de vloeistof, waardoor het schuimige gedeelte ‘boven’ kom.
- Eenmaal omgedraaid is het juist andersom.
- Als je niet zegt dat het anders hoort, vindt iedereen deze pudding die uit twee lagen bestaat echter zeer bijzonder…
Serveertip: Garneer met slagroom.