Citroenpudding




Ingrediënten citroenpudding:

Hoeveelheid:  Product: 
20 g gelatine (10 blaadjes of 2 el poedergelatine)
6 eieren
250 g suiker
3 citroenen
½ fles rijnwijn




Bereidingswijze:

  • Vet een puddingvorm in met olie, zet deze dan omgekeerd op een bord.
  • Week de bladgelatine in ruim water, voeg aan poedergelatine 1 deciliter water toe.
  • Roer de eierdooiers met de suiker tot ze heel dik en schuimig zijn.
  • Voeg het rasp van één en het sap van drie citroenen toe benevens de rijnwijn (ruim 3 deciliter).
  • Verwarm dit heel langzaam al kloppende tot de massa dik is.
  • Inmiddels los je de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water.
  • Doe de opgelost gelatine bij de dikke massa.
  • laat dit nu enigszins afkoelen, klop de eiwitten stijf, meng deze er voorzichtig door.
  • Doe de massa pas in de vorm als alles tezamen vrij dik is.
  • Zou je het te vroeg in de vorm doen, dan zakt de vloeistof, waardoor het schuimige gedeelte ‘boven’ kom.
  • Eenmaal omgedraaid is het juist andersom.
  • Als je niet zegt dat het anders hoort, vindt iedereen deze pudding die uit twee lagen bestaat echter zeer bijzonder…

Serveertip: Garneer met slagroom.