
Ingrediƫnten custardvla:
Hoeveelheid: | Product: | ||
60 g | custard | ||
50 g | suiker | ||
1 l | melk | ||
1 mespunt | zout |
Bereidingswijze:
- Meng de custard en de suiker met een deel van de koude melk aan tot een dun papje.
- Breng de rest van de melk met het zout aan de kook.
- Giet er al roerende de aangemaakte custard in.
- Laat de vla 1 minuut doorkoken.
- Zorg dat ze zonder een vel te vormen koud wordt door er af en toe in te roeren of door er een laagje suiker op te strooien.
- Ben je dit laatste voornemens, meng dan de custard met wat minder suiker aan.
- Doe de afgekoelde vla in een glazen schaal.
- Ten onrechte wordt custardvla vaak vanillevla genoemd.
Combineer custardvla met:
- rabarber
- appelmoes
- bitterkoekjes
- chocoladevla
- citroenrijst
- biscuits met jam
- haagse bluf
- abrikozen
- tutti frutti
- verse vruchten
- gember en slagroom