Custardvla

custardvla




Ingrediƫnten custardvla:

Hoeveelheid:  Product: 
60 g custard
50 g suiker
1 l melk
1 mespunt zout




Bereidingswijze:

  • Meng de custard en de suiker met een deel van de koude melk aan tot een dun papje.
  • Breng de rest van de melk met het zout aan de kook.
  • Giet er al roerende de aangemaakte custard in.
  • Laat de vla 1 minuut doorkoken.
  • Zorg dat ze zonder een vel te vormen koud wordt door er af en toe in te roeren of door er een laagje suiker op te strooien.
  • Ben je dit laatste voornemens, meng dan de custard met wat minder suiker aan.
  • Doe de afgekoelde vla in een glazen schaal.
  • Ten onrechte wordt custardvla vaak vanillevla genoemd.





Combineer custardvla met:

  • rabarber
  • appelmoes
  • bitterkoekjes
  • chocoladevla
  • citroenrijst
  • biscuits met jam
  • haagse bluf
  • abrikozen
  • tutti frutti
  • verse vruchten
  • gember en slagroom