
Ingrediënten flensjes:
Hoeveelheid: | Product: | ||
100 g | bloem | ||
1 kleine tl | zout | ||
3 | eieren | ||
½ l | melk | ||
boter |
Bereidingswijze:
- Doe de bloem en het zout in een kom, maak er een kuiltje in, breek 2 eieren in het kuiltje en roer er een dik beslag van.
- Besla het.
- Breek het derde ei erbij, roer dit er door, verdun het met de melk.
- Laat het beslag tenminste een uur rusten alvorens er in boter in een flesjespan dunne flensjes van te bakken.
- Zorg dat de flensjespan elke keer goed heet is.
- Als je voornemens bent ze te vullen is bakken aan één zijde voldoende, zo niet, dan bak je ze aan beide zijden.
- Roer steeds het beslag goed door. Het worden zeer dunne flensjes, het bakken ervan vereist vaardigheid die vroeger kennelijk voorhanden was.
- Het zijn bijzonder geschikte flensjes om ze op hedendaagse wijze te flamberen.