Flensjes

flensjes




Ingrediënten flensjes:

Hoeveelheid:  Product: 
100 g bloem
1 kleine tl zout
3 eieren
½ l melk
boter




Bereidingswijze:

  • Doe de bloem en het zout in een kom, maak er een kuiltje in, breek 2 eieren in het kuiltje en roer er een dik beslag van.
  • Besla het.
  • Breek het derde ei erbij, roer dit er door, verdun het met de melk.
  • Laat het beslag tenminste een uur rusten alvorens er in boter in een flesjespan dunne flensjes van te bakken.
  • Zorg dat de flensjespan elke keer goed heet is.
  • Als je voornemens bent ze te vullen is bakken aan één zijde voldoende, zo niet, dan bak je ze aan beide zijden.
  • Roer steeds het beslag goed door. Het worden zeer dunne flensjes, het bakken ervan vereist vaardigheid die vroeger kennelijk voorhanden was.
  • Het zijn bijzonder geschikte flensjes om ze op hedendaagse wijze te flamberen.