Gebraden appels

gebraden appels




Ingrediënten appels:

Hoeveelheid:  Product:     
  goudrenetten    
  boter    
  suiker    
  kaneel    
eventueel rozijnen of jam    
eventueel witte wijn    




Bereidingswijze:

  • Boter een vrij lage vuurvaste schotel in.
  • Boor en schil de goudrenetten.
  • Smeer het boorgat aan een zijde dicht met boter, plaats de appels in de schotel, zorg dat ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan staan.
  • Vul de boorgaten met een mengsel van suiker en kaneel, of met een mengsel van suiker en kaneel en rozijnen, of vul ze met jam.
  • Leg hier bovenop een klontje boter.
  • Doe een paar lepels water of een paar lepels witte wijn in de schotel.
  • Braad de appels ongeveer een half uur in een warme oven (200°C, stand 4).
  • Bedruip ze af en toe.
  • Voorkom dat de appels stuk gaan.