
Ingrediënten gerezen pannenkoeken:
Hoeveelheid: | Product: | ||
500 g | bloem of half bloem, half boekweitemeel | ||
2 tl | zout | ||
2 | eieren | ||
25 g | gist | ||
¾ l | lauwe melk | ||
boter, slaolie of reuzel |
Bereidingswijze:
- Doe de bloem en het zout in een kom, maak er een kuiltje in, breek de eieren in het kuiltje.
- Maak de gist aan met weinig lauwe melk, doe dit ook bij de bloem en roer er van het midden uit, onder toevoeging van nog ruim 3 deciliter melk, een dik beslag van.
- Besla het beslag totdat je blazen ziet en verdun het daarna met de rest van de melk.
- Laat het beslag, dichtgedekt, tenminste anderhalf uur rijzen.
- Zet het daartoe op een hoekje van het fornuis of in een bak met handwaren water of in een lauwe oven.
- Roer het beslag door en bak er in boter of slaolie of reuzel in een koekenpan goudbruine pannenkoeken van.
Serveertip: Eet deze pannenkoeken als maaltijd. Je kan ze desgewenst dikker maken door minder melk toe te voegen.