Gerezen pannenkoeken

gerezen pannenkoeken




Ingrediënten gerezen pannenkoeken:

Hoeveelheid:  Product:     
500 g bloem of half bloem, half boekweitemeel    
2 tl zout    
2 eieren    
25 g gist    
¾ l lauwe melk    
  boter, slaolie of reuzel    




Bereidingswijze:

  • Doe de bloem en het zout in een kom, maak er een kuiltje in, breek de eieren in het kuiltje.
  • Maak de gist aan met weinig lauwe melk, doe dit ook bij de bloem en roer er van het midden uit, onder toevoeging van nog ruim 3 deciliter melk, een dik beslag van.
  • Besla het beslag totdat je blazen ziet en verdun het daarna met de rest van de melk.
  • Laat het beslag, dichtgedekt, tenminste anderhalf uur rijzen.
  • Zet het daartoe op een hoekje van het fornuis of in een bak met handwaren water of in een lauwe oven.
  • Roer het beslag door en bak er in boter of slaolie of reuzel in een koekenpan goudbruine pannenkoeken van.

Serveertip: Eet deze pannenkoeken als maaltijd. Je kan ze desgewenst dikker maken door minder melk toe te voegen.