Karnemelkpudding




Ingrediënten karnemelkpudding:

Hoeveelheid:  Product: 
30 g gelatine (15 blaadjes of 3 el poedergelatine)
1 l karnemelk
250 g basterdsuiker
2 citroenen




Bereidingswijze:

  • Week bladgelatine in ruim koud water, voeg aan poedergelatine anderhalve deciliter water toe.
  • Los de geweekte gelatine op in een waterbad onder toevoeging van nog twee of drie eetlepels water.
  • Doe de opgeloste gelatine bij de karnemelk, roer daar ook de suiker, de rasp van één en het sap van twee citroenen door.
  • Roer tot de suiker geheel is opgelost en daarna nog af en toe tot de karnemelk dikker begint te worden.
  • Doe de massa in een met koud water omgespoelde vorm.
  • Om de pudding te keren, een metalen vorm één tel en een stenen vorm vijf tellen in heet water houden.Heb je rode gelatine, vervang dan enkele blaadjes door rode, de pudding wordt dan roze.

Serveertip: Geef er vanillesaus bij.