Ingrediënten knijpertjes:
Hoeveelheid: | Product: | ||
250 g | bloem | ||
150 g | witte basterd suiker | ||
½ tl | zout | ||
1 pakje | vanillesuiker | ||
1 tl | kaneel | ||
1 | ei | ||
100 g | boter |
Bereidingswijze:
- Doe de bloem, de suiker, het zout, de vanillesuiker, de kaneel, en het ei in een kom.
- Snijd de boter met twee messen door de bloem.
- Kneed er een deeg van.
- Draai er ongeveer 50 balletjes van.
- Laat het knijpertjesijzer goed heet worden, vet het in met boter, leg een balletje erop en knijp. Schrap zonodig de randjes schoon.
- Houd het ijzer boven een heet vuur of een gasvlam, keer het na tien tot twintig tellen, hoeveel tellen precies moet je zelf uitvinden.
- Als het ijzer eenmaal goed vet is, kan je het ene na het andere knijpertje bakken zonder het ijzer steeds weer in te moeten vetten.
Tip: De kaneel kan vervangen worden door anijszaad.