Knijpertjes




Ingrediënten knijpertjes:

Hoeveelheid:  Product: 
250 g bloem
150 g witte basterd suiker
½ tl zout
1 pakje vanillesuiker
1 tl kaneel
1 ei
100 g boter




Bereidingswijze:

  • Doe de bloem, de suiker, het zout, de vanillesuiker, de kaneel, en het ei in een kom.
  • Snijd de boter met twee messen door de bloem.
  • Kneed er een deeg van.
  • Draai er ongeveer 50 balletjes van.
  • Laat het knijpertjesijzer goed heet worden, vet het in met boter, leg een balletje erop en knijp. Schrap zonodig de randjes schoon.
  • Houd het ijzer boven een heet vuur of een gasvlam, keer het na tien tot twintig tellen, hoeveel tellen precies moet je zelf uitvinden.
  • Als het ijzer eenmaal goed vet is, kan je het ene na het andere knijpertje bakken zonder het ijzer steeds weer in te moeten vetten.

Tip: De kaneel kan vervangen worden door anijszaad.