Rijstebrij




Ingrediënten rijstebrij:

Hoeveelheid:  Product: 
1 l melk
1 mespunt zout
citroenschil
100 g papkokende rijst




Bereidingswijze:

  • Het rijstslijpsel om de korrel is voor het koken van rijstebrij eerder een voordeel dan een nadeel, het helpt mee de brij mooi te binden.
  • Was de rijst daarom slechts indien je uit hygiënische overwegingen vindt dat het nodig is; vroeger toen rijst vaak los verkocht werd was het noodzakelijk.
  • Breng de melk met iets zout en desgewenst een dun afgesneden citroenschilletje aan de kook.
  • Stort er de rijst in en laat de brij in één tot anderhalf uur op een zeer zacht vuur gaar en gebonden koken.
  • Als je tegen een dik vel bent, moet je af en toe roeren.
    Er waren grootmoeders die dat vel juist bijzonder op prijs stelden!
  • Verwijder het citroenschilletje.

Serveertip: Presenteer rijstebrij met bruine suiker.