Ingrediënten rijstebrij:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 l | melk | ||
1 mespunt | zout | ||
citroenschil | |||
100 g | papkokende rijst |
Bereidingswijze:
- Het rijstslijpsel om de korrel is voor het koken van rijstebrij eerder een voordeel dan een nadeel, het helpt mee de brij mooi te binden.
- Was de rijst daarom slechts indien je uit hygiënische overwegingen vindt dat het nodig is; vroeger toen rijst vaak los verkocht werd was het noodzakelijk.
- Breng de melk met iets zout en desgewenst een dun afgesneden citroenschilletje aan de kook.
- Stort er de rijst in en laat de brij in één tot anderhalf uur op een zeer zacht vuur gaar en gebonden koken.
- Als je tegen een dik vel bent, moet je af en toe roeren.
Er waren grootmoeders die dat vel juist bijzonder op prijs stelden! - Verwijder het citroenschilletje.
Serveertip: Presenteer rijstebrij met bruine suiker.