Ingrediënten Rödgröd:
Hoeveelheid: | Product: | ||
6 dl | bessensap | ||
4 dl | water | ||
citroenschil | |||
pijpkaneel | |||
120 g | griesmeel | ||
175 g | suiker | ||
50 g | amandelen |
Bereidingswijze:
- Zet een puddingvorm met koud water weg.
- Breng de bessensap met het water, de dun afgesneden citroenschil en het stukje pijpkaneel langzaam aan de kook.
- Meng de griesmeel en de suiker dooreen, strooi dit mengsel al roerende in de bessensap.
- Laat de Röd gröd in ongeveer 10 minuten gaar en gebonden koken, een streep met de roerlepel over de bodem van de pan getrokken dient een moment zichtbaar te blijven.
- Verwijder het citroenschilletje en de pijpkaneel.
- Roer er de gemalen amandelen door.
- Doe de massa zo heet mogelijk in de natte puddingvorm.
- Laat de pudding volkomen afkoelen alvorens tot keren op een natte puddingschaal over te gaan.
Serveertip: Presenteer er een vanillesaus bij.