Rödgröd




Ingrediënten Rödgröd:

Hoeveelheid:  Product: 
6 dl bessensap
4 dl water
citroenschil
pijpkaneel
120 g griesmeel
175 g suiker
50 g amandelen




Bereidingswijze:

  • Zet een puddingvorm met koud water weg.
  • Breng de bessensap met het water, de dun afgesneden citroenschil en het stukje pijpkaneel langzaam aan de kook.
  • Meng de griesmeel en de suiker dooreen, strooi dit mengsel al roerende in de bessensap.
  • Laat de Röd gröd in ongeveer 10 minuten gaar en gebonden koken, een streep met de roerlepel over de bodem van de pan getrokken dient een moment zichtbaar te blijven.
  • Verwijder het citroenschilletje en de pijpkaneel.
  • Roer er de gemalen amandelen door.
  • Doe de massa zo heet mogelijk in de natte puddingvorm.
  • Laat de pudding volkomen afkoelen alvorens tot keren op een natte puddingschaal over te gaan.

Serveertip: Presenteer er een vanillesaus bij.