Schuimomelet




Ingrediƫnten schuimomelet:

Hoeveelheid: Product:
4 eieren
1 mespunt zout
2 el suiker
geraspte citroenschil
boter
poedersuiker




Bereidingswijze:

  • Roer de dooiers, het zout, de suiker en de geraspte schil van hele of een halve citroen zeer zorgvuldig.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Meng daar voorzichtig de geroerde dooiers dor.
  • Laat een klontje boter in een grote koekenpan heet worden, giet er het eiermengsel in.
  • Temper de warmtebron.
  • Bak de omelet op een zacht vuur aan de onderkrant lichtbruin, en aan de bovenkant gaar.
  • Dek daartoe de koekenpan af.
  • laat de omelet op een verwarmde schotel glijden.
  • Klap – al glijdende – de 2e helft van de omelet om, zodat de omelet dubbelgevouwen op de schotel komt te liggen.

Serveertip: Bestuif de omelet met poedersuiker.