Ingrediƫnten schuimomelet:
Hoeveelheid: | Product: | ||
4 | eieren | ||
1 mespunt | zout | ||
2 el | suiker | ||
geraspte citroenschil | |||
boter | |||
poedersuiker |
Bereidingswijze:
- Roer de dooiers, het zout, de suiker en de geraspte schil van hele of een halve citroen zeer zorgvuldig.
- Klop de eiwitten stijf.
- Meng daar voorzichtig de geroerde dooiers dor.
- Laat een klontje boter in een grote koekenpan heet worden, giet er het eiermengsel in.
- Temper de warmtebron.
- Bak de omelet op een zacht vuur aan de onderkrant lichtbruin, en aan de bovenkant gaar.
- Dek daartoe de koekenpan af.
- laat de omelet op een verwarmde schotel glijden.
- Klap – al glijdende – de 2e helft van de omelet om, zodat de omelet dubbelgevouwen op de schotel komt te liggen.
Serveertip: Bestuif de omelet met poedersuiker.