Vierstruif




Ingrediënten vierstruif:

Hoeveelheid:  Product: 
¼ vanillestokje
¼ l melk
1 mespunt zout
4 eieren
40 g suiker
40 g bloem
40 g boter
poedersuiker




Bereidingswijze:

  • laat het vanillestokje een half uur in de melk, waarin ook het zout werd gedaan, aftrekken.
  • Haal het er uit, spoel en droog het af.
  • Laat de melk afkoelen tot lauw warm.
  • Roer de dooiers met de suiker en de bloem, doe er de melk, de gesmolten boter en het zeer stijf geklopte eiwit bij.
  • Bak van dit beslag langzaam in de koekenpan vier ‘koeken’.
  • Bak ze slechts aan één zijde.
  • Leg ze op elkaar, de eerste drie met de gebakken kant naar onderen en de laatste met de ongebakken kant.

Serveertip: Snijd vierstruif als een taart in punten. Strooi er naar je smaak nog poedersuiker over.