Ingrediënten vierstruif:
Hoeveelheid: | Product: | ||
¼ | vanillestokje | ||
¼ l | melk | ||
1 mespunt | zout | ||
4 | eieren | ||
40 g | suiker | ||
40 g | bloem | ||
40 g | boter | ||
poedersuiker |
Bereidingswijze:
- laat het vanillestokje een half uur in de melk, waarin ook het zout werd gedaan, aftrekken.
- Haal het er uit, spoel en droog het af.
- Laat de melk afkoelen tot lauw warm.
- Roer de dooiers met de suiker en de bloem, doe er de melk, de gesmolten boter en het zeer stijf geklopte eiwit bij.
- Bak van dit beslag langzaam in de koekenpan vier ‘koeken’.
- Bak ze slechts aan één zijde.
- Leg ze op elkaar, de eerste drie met de gebakken kant naar onderen en de laatste met de ongebakken kant.
Serveertip: Snijd vierstruif als een taart in punten. Strooi er naar je smaak nog poedersuiker over.