Ingrediënten warme broodpudding:
Hoeveelheid: | Product: | ||
3 | eieren | ||
75 g | suiker | ||
geraspte citroenschil | |||
½ tl | kaneel | ||
½ l | melk | ||
1 mespunt | zout | ||
150 g | oud wit brood | ||
100 g | rozijnen |
Bereidingswijze:
- Klop de eieren met de suiker, de geraspte citroenschil en de kaneel.
- Klop de melk erbij en voeg het zout toe.
- Snijd het brood – vijf tot zes sneetje zonder korst – in dobbelsteentjes.
- Meng deze en de rozijnen voorzichtig door het melkmengsel.
- Laat het twee minuten staan en doe dan alles over in de ingeboterde en met paneermeel of beschuit bestrooide warme puddingvorm.
- Kook de pudding twee uur in een waterbad.
- In plaats van rozijnen in de boordpudding te verwerken kan je ook je fantasie laten gaan en er een mengsel van allerlei gedroogde vruchten en appels door doen.
- Zeer smakelijk is het indien je in plaats va neen halve liter melk, karamelmelk gemaakt van 125 gram suiker en ½ liter melk, met de eieren en zonodig wat suiker – proeven! de ene karamelmelk is zoeter dan de andere – roert met het brood en de rozijnen vermengt.