Warme broodpudding




Ingrediënten warme broodpudding:

Hoeveelheid:  Product: 
3 eieren
75 g suiker
geraspte citroenschil
½ tl kaneel
½ l melk
1 mespunt zout
150 g oud wit brood
100 g rozijnen




Bereidingswijze:

  • Klop de eieren met de suiker, de geraspte citroenschil en de kaneel.
  • Klop de melk erbij en voeg het zout toe.
  • Snijd het brood – vijf tot zes sneetje zonder korst – in dobbelsteentjes.
  • Meng deze en de rozijnen voorzichtig door het melkmengsel.
  • Laat het twee minuten staan en doe dan alles over in de ingeboterde en met paneermeel of beschuit bestrooide warme puddingvorm.
  • Kook de pudding twee uur in een waterbad.
  • In plaats van rozijnen in de boordpudding te verwerken kan je ook je fantasie laten gaan en er een  mengsel van allerlei gedroogde vruchten en appels door doen.
  • Zeer smakelijk is het indien je in plaats va neen halve liter melk, karamelmelk gemaakt van 125 gram suiker en ½ liter melk, met de eieren en zonodig wat suiker – proeven! de ene karamelmelk is zoeter dan de andere – roert met het brood en de rozijnen vermengt.