Wenteleventjes




Ingrediënten wenteleventjes:

Hoeveelheid:  Product: 
2 eieren
50 g suiker
1 mespunt zout
geraspte citroenschil
1 tl kaneel
4 dl melk
een half oud wit brood
boter





Bereidingswijze: 

  • Kluts de eieren met de suiker, het zout, de geraspte citroenschil en de kaneel.
  • Kluts de melk erbij.
  • Snijd 10 tot 12 boterhammen van het brood en ontdoe ze van korstjes.
  • Wentel ze stuk voor stuk eventjes door de eiermelk, leg ze op een stapel op een diep bord.
  • Schenk de overgebleven eiermelk over de stapel en ook tussen de boterhammen.
  • Bedruip de stapel met de eiermelk, die zich op het bord verzamelt.
  • Ga zo door tot alle melk door het brood is opgenomen; zorg daarbij dat ook de boterhammen in het midden van de stapel voldoende week zijn.
  • Bak de wenteleventjes of wentelteefjes in boter in de koekenpan aan beide zijden bruin.

Serveertip: Presenteer ze warm met witte basterdsuiker.