
Béarnaise saus is heerlijk bij ossenhaas, filet, biefstuk of casseler rib.
Ingrediënten Béarnaise saus:
Hoeveelheid: | Product: | ||
2 | sjalotjes | ||
kervel | |||
dragon | |||
10 gekneusde | peperkorrels | ||
1 dl | azijn | ||
1 dl | witte wijn | ||
4 | eierdooiers | ||
zout | |||
200 g | boter | ||
peper | |||
citroensap | |||
peterselie | |||
bieslook |
Bereidingswijze:
- Kook de eerste zes ingrediënten tezamen in tot er in een ½ deciliter vocht over is.
- Zeef de kruiden eruit
- Klop de eierdooiers met wat zout en het gezeegde vocht.
- Verwarm het al kloppende in een waterbad of op een hoekje van het fornuis.
- Roer tot het geheel zich bindt en voeg er dan van het vuur 200 gram beste boter bij, telkens met kleine beetjes tegelijk.
- Maak de saus op smaak met zout, peper, citroensap en veel fijngehakte kruiden zoals peterselie, dragon, kervel of bieslook.