Béarnause saus

Béarnause saus

Béarnaise saus is heerlijk bij ossenhaas, filet, biefstuk of casseler rib.





Ingrediënten Béarnaise saus:

Hoeveelheid:  Product:     
2 sjalotjes    
  kervel    
  dragon    
10 gekneusde peperkorrels    
1 dl azijn    
1 dl witte wijn    
4 eierdooiers    
  zout    
200 g boter    
  peper    
  citroensap    
  peterselie    
  bieslook    




Bereidingswijze:

  • Kook de eerste zes ingrediënten tezamen in tot er in een ½ deciliter vocht over is.
  • Zeef de kruiden eruit
  • Klop de eierdooiers met wat zout en het gezeegde vocht.
  • Verwarm het al kloppende in een waterbad of op een hoekje van het fornuis.
  • Roer tot het geheel zich bindt en voeg er dan van het vuur 200 gram beste boter bij, telkens met kleine beetjes tegelijk.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper, citroensap en veel fijngehakte kruiden zoals peterselie, dragon, kervel of bieslook.