Botersaus





Botersaus kan heerlijk bij vis, sla, asperges en Brussels lof opgediend worden.

Ingrediënten Botersaus:

Hoeveelheid: Product: ***************************************

botersaus

100 g boter
30 g bloem
½ l water
zout
peper
citroensap




Bereidingswijze:

  • Smelt 35 gram van de boter.
  • Voeg bloem toe en verwarm de bloem in de boter zolang tot het ‘opkomt en geel ziet’.
  • Roer vlijtig met een garde en voeg bij gedeelten tegelijk het water toe.*
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.
  • Neem de saus van het vuur en roer er vlug de overgebleven boter in kleine klontjes door.
  • Bekijk hoe dik de saus is. Je kan de saus anders eventueel met nog wat water verdunnen.

* Je kan het water ook vervangen voor het kooknat van het gerecht waarbij je het opdient. Als je bijvoorbeeld de saus bij vis wilt eten, dan neem je het kookwater van de vis in plaats van het water. Zo zal de botersaus nog lekkerder zijn en beter bij je gerecht passen.