Karnemelksaus

karnemelksaus





Karnemelksaus wordt gegeten bij onaangemaakte sla, aardappelen en hardgekookte eieren, of bij sla van rauwe andijvie en aardappelen, of bij bruinebonen en sla.

Ingrediënten karnemelksaus:

Hoeveelheid:  Product: 
50-100 g vet rookspek of meer
40 g bloem
½ l karnemelk
zout




Bereidingswijze:

  • Bak de dobbelsteentjes vet rookspek langzaam uit, roer af en toe.
  • Meng de bloem aan met een gelijke hoeveelheid karnemelk zonder klonters, verdun het met de rest van de karnemelk.
  • Breng dit roerende aan de kook. Laat het binden.
  • Voeg wat zout toe (of koop karnemelksebloempap van de melkhandelaar en voeg daar wat zout aan toe).
  • Roer het uitgebakken spek en het spekvet erdoor.

Op het bord wordt de kropsla of de andijviesla met de warme karnemelksaus gemengd.