
Karnemelksaus wordt gegeten bij onaangemaakte sla, aardappelen en hardgekookte eieren, of bij sla van rauwe andijvie en aardappelen, of bij bruinebonen en sla.
Ingrediënten karnemelksaus:
Hoeveelheid: | Product: | ||
50-100 g | vet rookspek of meer | ||
40 g | bloem | ||
½ l | karnemelk | ||
zout |
Bereidingswijze:
- Bak de dobbelsteentjes vet rookspek langzaam uit, roer af en toe.
- Meng de bloem aan met een gelijke hoeveelheid karnemelk zonder klonters, verdun het met de rest van de karnemelk.
- Breng dit roerende aan de kook. Laat het binden.
- Voeg wat zout toe (of koop karnemelksebloempap van de melkhandelaar en voeg daar wat zout aan toe).
- Roer het uitgebakken spek en het spekvet erdoor.
Op het bord wordt de kropsla of de andijviesla met de warme karnemelksaus gemengd.