Kruidensaus

kruidensaus

Ingrediënten kruidensaus:

 

Hoeveelheid:  Product:     
35-75 g boter    
30 g bloem    
½ l water    
  zout    
  peterselie    
  dragon    
  kervel    
  bieslook    

 

Bereidingswijze kruidensaus:

  • Smelt 35 gram van de boter.
  • Voeg bloem toe en verwarm de bloem in de boter zolang tot het ‘opkomt en geel ziet’.
  • Roer vlijtig met een garde en voeg bij gedeelten tegelijk het water toe.*
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maak de saus op smaak met zout.
  • Neem de saus van het vuur en roer er vlug de overgebleven boter in kleine klontjes door.
  • Maak de saus af met veel fijngesneden peterselie, dragon, kerve en bieslook.
  • Bekijk hoe dik de saus is. Je kan de saus anders eventueel met nog wat water verdunnen.

* Je kan het water ook vervangen voor het kooknat van het gerecht waarbij je het opdient. Als je bijvoorbeeld de saus bij vis wilt eten, dan neem je het kookwater van de vis in plaats van het water. Zo zal de kruidensaus nog lekkerder zijn en beter bij je gerecht passen.