Lichte uiensaus

lichte uiensaus

Lichte uiensaus op grootmoeders wijze is een echt Hollands recept. Het kan heerlijk gegeten worden bij witte bonen, vleesresten, hardgekookte eieren en rijst.

Ingrediënten lichte uiensaus

Hoeveelheid: Product:   
40 gboter  
2uien  
30 gbloem  
½ lwater  
 zout  
 peper  
 azijn  

Benodigdheden:

Bereidingswijze lichte uiensaus:

  • Snipper de ui, smoor ze in de boter, voorkom bruinkleuring.
  • Voeg de bloem toe, warm ze even mee, voeg bij gedeelten tegelijk, al roerend het water* toe.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper en azijn.
  • laat de saus nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

* Is de uiensaus bestemd om bij witte bonen gegeten te worden, dan kan het witte bonennat – eventueel verdund – gebruikt worden.