Mayonaise





Ingrediënten mayonaise:

Hoeveelheid:  Product: 
3 hardgekookte eierdooiers
1 rauwe eierdooier
1 el mosterd
1 tl suiker
1 tl geraspte ui
zout
peper
½ citroensap
½-1 dl olijfolie




Bereidingswijze 1:

  • Meng alle eierdooiers, de mosterd, de suiker, de geraspte ui, zout en peper en het sap van een halve citroen zolang en zo fijn tot het er als boter uitziet.
  • Giet er dan druppelsgewijs en steeds roerende de olie bij.
  • De saus moet ‘lijvig’ zijn. Is ze te dik, doe er dan wat bouillon bij.




Bereidingswijze 2:

Vroeger werd ook al de ’tegenwoordige’ manier van mayonaise maken toegepast. Dat ging als volgt:

  • meng 2 rauwe eierdooiers, zout peper, mosterdpoeder en azijn en voeg langzaam al roerende 1 deciliter slaolie toe.